Derfor er økologisk børnetøj det rigtige valg

økologisk børnetøj

10 måneder siden |  0 comments  |  Krop og sjæl

De fleste af os ved, at udvalget af børnetøj er så stort, at det nogle gange kan virke som om, at man famler i blinde, når man vil købe det helt rigtige til sine guldklumper. Her kommer et par bud på hvorfor økologisk børnetøj er det helt rigtige valg for dig, der enten selv har børn, eller dig, der skal forkæle en andens guldklump.

Undersøg baggrundshistorien for dit produkt


Først og fremmest handler holdningen til økologi om, at man som forbruger er bevidst omkring, hvad almindelige konventionelle produkter indeholder, og hvad økologiske produkter kan tilbyde. Økologi har for alvor vundet indpas hos danskerne, og mange har lagt deres levestil om, fordi de har sat sig grundsigt ind i produktionsforholdene, fordele og ulemper ved de to metoder samt de konsekvenser, det måtte have på længere sigt. Rådet er derfor, at du sætter tid af til at sætte dig ordentligt ind i økologi, så du om ikke andet er bevidst omkring dine valg i fremtiden.

Økologi er meget mere end ’rene’ fødevarer


For langt de fleste mennesker giver det mening at handle økologisk, når det omhandler den mad, vi putter i munden. De fleste ved, at konventionelle fødevarer er sprøjtebehandlet således at de gror hurtigere og kan holde sig friskere i længere tid. Men vi ved også – eller har måske overvejet – at indtaget af disse varer muligvis kan få ukendte konsekvenser på længere sigt. Pointen er, at vi skal ind i den samme tankegang, når vi handler alt andet, vi bruger i vores hverdag. Dette gælder både cremer, tøj og legetøj.

Tænk over hvad din hud udsættes for


Som forældre har du – udover dig selv – også ansvaret for dit barn. Det kan til tider være en svær opgave, fordi der er delte meninger om, hvad der er det helt rigtige for et barn. At købe økologisk gør det nemt, fordi du har en sikkerhed for, at dit barn ikke udsættes for unødvendige giftige stoffer. Dette gælder for eksempel, når du skal handle nyt børnetøj. Økologisk børnetøj giver rigtig meget mening, fordi tøjet er i direkte kontakt med huden dagen lang. Barnet er aktivt og sveder i tøjet. Derfor er det vigtigt at overveje, hvad tøjet er produceret af. Du kan blandt andet købe økologisk børnetøj her.

Bæredygtig tankegang


At vælge økologi har mange fordele. Udover at være en fordel for dig selv og dit barn, hjælper du også miljøet og støtter op om bæredygtighed. Du viser samtidig, at du interesserer dig for de arbejdsforhold, som de medarbejderne der arbejder i tekstilproduktionen, arbejder under. Dette gælder for eksempel bommuldsproduktionen.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Sådan holder du håret og huden ved lige

  • By Agro Info
  • Date : 2 år siden

Du kender garanteret det med at have en dårlig hårdag ligesom så mange andre, og engang i mellem forekommer de dage når vi har aller mindst brug for dem. Hvad gør du så? Du kan starte med at læse denne artikel, som vil præsentere dig for en masse god...