Bliv klogere på D-vitaminet

1 år siden |  0 comments  |  Krop og sjæl

Vi kender det alt for godt, når vi går ind i den mørke tid. Vi får mindre sollys, hvilket resulterer i en øget træthed, humøret begynder at svinge og de fleste af os får mindre energi. Det er der en god forklaring på. Læs med herunder og bliv klogere på hvordan vitamin D kan hjælpe dig.

Vitaminer og mineraler har en stor betydning

Vi ved alle at det er vigtigt med vitaminer og mineraler for at kunne opretholde en sund krop, et sundt sind og mere livskvalitet. Gang på gang viser undersøgelser verdenen over, hvordan den konsekvente indtagning af vitaminer og mineraler kan være med til at fremme immunforsvaret, reducere stress, sænke blodtrykket, samt øge energiniveauet og forbedre din søvn og din fordøjelse langt bedre. Et af de vitaminer, som gør en del forskel, især for os i Norden, er D-vitaminet. Grunden til dette er, at vi har mindre glæde af solen end for eksempel mennesker sydpå, da der ikke er så mange solskinstimer heroppe. D-vitamin optages af kroppen bl.a. ved at vi bliver udsat for sollys. Jo mindre sollys, jo mere brug har vi for et ekstra tilskud af D-vitamin.

D-vitaminet – et supplement til din kost

I de perioder hvor vi ikke får så meget D-vitamin fra solen, er det vigtigt at hjælpe vores krop på vej ved at supplere vores kost med D-vitamin. Udover at det hjælper på humøret og energiniveauet, er D-vitaminets med til at øge calcium optaget fra kroppens tarmsystem, og samtidig er vitaminet vigtigt for knoglernes- samt tændernes optag af calcium og fosfat. En del fødevarer indeholder D-vitamin. Det er for eksempel fisk som sardiner, makrel, sild, ål, laks og hellefisk samt i æg. Her er det vigtigt at fremhæve, at det er meget svært at dække kroppens behov for D-vitamin udelukkende gennem kosten alene. Dette vil kræve, at du hver dag spiser store mængder af fødevarer, indeholdende D-vitamin, for at overhovedet komme i nærheden af at dække det behov af D-vitamin, din krop har brug for. Derfor er det nemmere at supplere din sunde og varierede kost med et ekstra tilskud af D-vitamin.

Vitaminer online – et hurtigere og billigere alternativ

Den manglende energi skal ikke være en undskyldning for, at du ikke sørger for at supplere din kost med vitamin D. I dag er der mange muligheder online, hvor du nemt og hurtigt kan købe de vitaminer og mineraler din krop har brug for. D vitamin kan købes her og derfor er der ingen grund til at du skal være i underskud på D-vitaminet, da den spiller en stor rolle for dig og din krop i de kolde og mørke efterårs- og vintermåneder.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Sådan flytter du på trods af sygdom

  • By Agro Info
  • Date : 2 måneder siden

Skal du flytte snart? Er du bange for at blive syg? Det ville i dén grad også være uheldigt. Men du behøver såmænd ikke frygte det alt for meget, eller blive forfærdeligt ked af det, hvis uheldet skulle ramme. Du kan nemlig sagtens flytte på trods af...

Derfor er økologisk børnetøj det rigtige valg

  • By Agro Info
  • Date : 10 måneder siden

De fleste af os ved, at udvalget af børnetøj er så stort, at det nogle gange kan virke som om, at man famler i blinde, når man vil købe det helt rigtige til sine guldklumper. Her kommer et par bud på hvorfor økologisk børnetøj er det helt rigtige val...